Sjukstuga?

Hmm..Tiam spydde i lördags kväll och natt, jätte pigg på morgonen och resten av dagen, fram till kvällen då nästa spya kom, nu har det varit lugnt med kräkningar, men grabben som aldrig brukar säga nej till mat, ratar allt just nu..stackaren..nu ligger han och sover sen kl sex, antar att han kommer vakna och vara uppe en stund ikväll, men det gör inget, enda pluset med att dem är sjuka är att dem är så trött och gosig:).

Nu nyser Ted som bara den och klagar på huvudvärk, blir spännande att se vad han får för ngt.
Vi har klarat oss så bra från sjukdomar den senaste tiden, bara jag som varit sjuk, magsjuka hade vi för två år sedan!

Vi var iallafall ut en sväng idag för att få i oss lite frisk luft..men det blev inge lång varit, stor killarna hann åka pulka i backen en sväng och Tiam blev dragen på sin pulka och det tyckte han var mysigt:).






Mammas skithögar!


Lyckades scanna in en bild också, på Ted och en ung Källa, här är hon nog ca 5 år..världens och himlens snällaste vovve.
Skrev till en tjej som heter Lisa tidigare idag, hon är en otroligt begåvad människa, hon har fotograferat pojkarna och vovvarna för några år sedan, men hon kan mycket mer än bara fotografering också! Kika in på hennes sida http://www.krutrut.com/  sen kikar ni in i hennes portfolio och letar upp små hundar som hon gör av lera..en sån ska jag beställa och ha på Källas urna..alltså en mini Källa i lera:). Kolla in på hennes galleri också, jag lovar hon är helt otrolig!

Måndag=Städdag

Ja då var det måndag igen, har min städdag då ja, då allt ska göras..
Damma
Dammsuga
Torka bort fläckar på möbler och väggar
Städa badrummet
Torka golv
Städa kaninburar
mm

Nu har jag bara torkning av golven kvar..passade på att ta en promenad med Rocco emellan, så man fick lite nya krafter.
Jag hittade på massor under promenaden för att aktivera huvudet på honom, han fick leta godis i djupsnö, sen fick han leta godis i ett träd.
Sen körde vi lite lydnad, tränade framförgående som faktiskt går bättre och bättre, det är det enda moment vi har haft problem med..men det verkar som det börjar släppa..tack och lov!
Sen pulsade vi båda i djupsnö, så vi fick träna lite styrka och kondis..

Pratade med mamma också, dem hade fått reda på att Källa hade somna in igår, lillebror hade varit in på facebook, så det var ingen rolig dag igår för dem..och jag hade väldigt svårt att få rösten att bära när jag berättade för mamma varför vi fick ta bort henne, så hon började gråta igen och moster med..uffa..Källa du är älskad och saknad av många!

ÅHH..nu ser jag ett ställe som jag missat att damma på...hmm..bäst jag skyndar mig innan lilleman vaknar...


Första mötet


Ngn där i högen ska bo hos oss! Dem är alla superfina och jag har bestämt mig för att vänta på experternas utlåtande om vem som är mest lovande innan jag fäster mig vid ngn av dem:).


En utav "råttorna"...kanske vår Foppa?

Ett ljus i mörkret..





Någon av dessa kommer att flytta in till oss i maj!
6 hanar och 2 tikar föddes igår hos Höglias kennel och en liten kille kommer få flytta in till oss, den snyggaste av dem alla, har ju turen att ha uppfödaren som "gammelkusin" så hon har lovat att välja ut den mest lovande valpen till oss!

Men den lille killen har mycket att leva upp till, inte lätt att fylla Källas plats.

Rasen är Whippet, har alltid varit förtjust i dessa hundar och eftersom boxer är väldigt mycket hund, så fick det bli en lite mindre och försiktigare hund den här gången.
Det känns skönt att ha ngt att planera och se fram emot.
På söndag ska jag dit och knäppa kort på dem små, Evas hundar och Eva för hon ska vara med i ett repotage i whippetbladet.

Valparna har en helt otrolig stamtavla..och det rycker i utställningstarmen;).

Tänk Källa om du fick vara med och hjälpa mig att fostra den lille, vet inte om Rocco är så mycket till fostrare, hellre lekfarbror:).



Vilken dag!

Vilket väder det har varit idag, vi tog en långpromenad, Rocco, Tiam, jag och Magnus(kors i taket), strålande sol som värmde och härlig gnistrande pudersnö! Tänkte på hur mycker Källa skulle ha älskat att promenera idag..lillgumman.

Sen fort vi till BVC och vägde och mätte, Tiam väger 11 kilo och var 76 cm lång.

Rocco trivs i sin fåtölj, jag sköt den närma soffan så låg vi och myste igår kväll.

Hoppas att det är lika underbart väder imorgon, då blir det en sväng i backen med Neo medans Tiam sover.

En vecka sedan

imorgon, gud vad tiden går fort, tyckte att det var bara för ngn dag sedan Källa lämnade oss...idag har det varit en tung dag, jag har tänkt på henne mycket, gud jag vill lägga mitt huvud mot hennes mage och gosa en gång till..vackra vackra Källa!
Det var skönt att komma iväg en sväng på kvällen, har haft valpkurs..det är ju så kul med hundar, så jag skulle aldrig klara av att leva utan dem, även om det gör väldigt ont när man mister dem, men all glädje och kärlek som dem ger under den tiden man har dem överväger smärtan när man mister dem.

Rocco är lite nedstämd, det märks på honom att han saknar Källa, idag har han fått leta en leksak inne, flera gånger om, så han fått ngt annat att tänka på.

Ja, vad händer annars då i våra liv, inte så mycket faktiskt, igår var vi iväg till buspalatset och träffade två av Tiams kompisar, Mio och Elin, han fick fina presenter av båda.
Jätte kul hade dem, fast Tiam tyckte det var roligast att springa ute bland bordena och stolarna, med mamma i hälarna:).

Imorgon ska jag iväg till söderhamn och köpa en fotölj som Rocco ska ha i tv-rummet, hade tänkt att köpa en förut som skulle både vara Källa och Roccos, men det blev aldrig av, men nu tog jag tag i det, eftersom Rocco inte får ligga i soffan eller sängen, så skaffar vi en fotölj där vi kan sitta och mysa med honom, tänk vad Källa hade gillat det:(.
250:- köper vi den för och den var hel och fin, den är i skinn för att det ska vara enklare att göra rent, tänk en Bia bädd kostar runt 600:-.

Källa får vara med och pryda bloggen idag igen, det här är hennes myspose, och min kusin Amelia klappar gosmagen.

Hjälp till att få hem Dallas!

Hej alla!
 
Det här är hunden Dallas som varit borta sen i lördags..Han sprang bort i Hudiksvall på lördag kväll..Hoppas vi allihopa kan hjälpas åt så att Åsa kan hitta sin hund. Oavsett om han lever eller inte. Han kan blivit upplockad av någon som inte ringt polisen..Så håll öron och ögon öppna..Bifogar en bild. Sätt gärna ut på era hemsidor..En hund kan ha hunnit springa långt..Skicka vidare....
Ägere Åsa Nilsson 0650-93907  arbete 0650-94950  Eller polisen 114 14


Tiam 1 år!

Grattis min lille vän!
Gud vad tiden har gått fort, känns som det var alldeles nyss han kom till oss..och nu är han stora killen.
Vi hade kalas igår på delångersgården, han fick jätte fina presenter av allihop, sen saknades ju ett par stycken också, mormor, moster, morbror och gammelmostrar, dem satt väl på ngn trevlig restuarang i Thailand istället..hmm..men dem firar honom när dem kommer hem.

Idag blev det cup för hela slanten, vann en och förlorade en, Ted gjorde 3 mål idag, igår hade dem också cup, då sprätte han in 10 mål!
Så lik sin mor:).

Det gick kanon att jobba i fredags, skönt att få komma hemifrån och inte bli påmind om att Källa är borta...hennes ljus brinner alltid när vi är hemma. Idag har det också gått bra, gråtit en stund, men jag kan prata om vad som har hänt utan att börja gråta och det är ju ett framsteg iallafall.

I fredags tog jag första promenaden utan henne och det var jobbigt! Meningen var att jag skulle möta upp Ted på hemvägen, men det kunde jag inte, var ju alldeles rödgråten, så han fick gå med polarna hem istället.
Det var tufft eftersom jag vet hur mycket hon älskade att gå ut på långpromenad....till och med i onsdags, när hon var så sjuk och hon bara låg ner i hallen och knappt rörde sig, så lyfte hon på huvudet och tittade på mig när jag satte på mig jackan..och hennes ögon sa "Ja! Ska vi på promenad"

Och en sak som jag kunde bli så less på förut saknar jag nu, hennes hår! Hennes hår som alltid låg överallt, direkt hon strök sig mot en, så hade man en hel päls efter benet sen, eller när hon ruskade sig och det bara täckte hela golvet...jag saknar det, tycker att det är så jobbigt varje gång jag går med dammsugaren och håret börjar försvinna mer och mer.

Vill drömma om henne snart..en sån där verklig dröm..så att det känns som hon är tillbaka för en stund, men det kommer väl, så småningom.


Saknad

På två dagar har jag inte fått se dig, inte fått klappa om dig och säga hej gumman, morgonen är värst, det finns bara en hund att släppa ut, bara en hund att ge mat, bara en hund att klappa om och säga hej till.
Du fattas oss!

Hjärtat värker lika mycket som förut, tårarna rinner fortfarande lika mycket.

Jag undrar vart du är nu? Finns du fortfarande hos oss, går du runt och undrar varför vi inte ser dig, eller vet du redan hur döden funkar? Eftersom jag tror på reinkarnation så borde du ju veta hur allt går till, en själ som levt många liv antar jag, det var därför du var så klok.
Dina ögon såg rakt igenom mig när jag var ledsen över ngt, du visste hur det kändes du hade varit med om det själv och alltid kom du fram, öronen åkte bak, du la din nos i ens knä, viftade lätt på svansen och tittade på en med dem där ögonen.


Jag hoppas att våra själar möts igen, i det här livet eller i nästa eller på en annan plats...
Vi tänder ditt ljus varje dag och jag undrar när första dagen kommer som det inte är tänt...men även om det inte brinner så finns du i våra tankar, men just nu känns det skönt att se att det brinner brevid ditt foto.
Tiam blir så glad varje gång jag visar honom kortet, han saknar dig också och du var hans favorit.

Tack alla som har hört av sig, på telefon, sms, facebook eller här..ni är guldvärda!

Idag ska jag iväg och jobba, gruvade mig först, men det går nog bra, kan vara skönt att få tänka på ngt annat också.


Källa bangade aldrig för ett bus trots sin ålder


Dyka kunde hon också

Vi saknar dig gumman mer och mer för varje dag som går.

Hjärtat värker...

till och med ännu mer än igår, jag saknar henne så, idag har jag gråtit ända sedan jag vaknade..och jag saknar henne ännu mer. Tänk om man bara hade fått några dagar till..vi skulle ta långa promenader, ligga och gosa på golvet på kvällarna, stryka med fingret efter hennes kinder.

Ville drömma om henne inatt, men inte, det kommer väl så småningom..gud vad jag saknar henne!

Jag vill ha henne här, jag vill säga hur mycket jag älskar henne.



Jag har gjort iordning en liten hörna till hennes minne, där ligger det ett hjärta, ett ljus och en bild på henne(bilden ovanför). Hennes urna kommer få stå där sen, så får den stå där tills jag klarar av att strö ut den.


Marie! Jag kan inte skriva kommentarer i din blogg, det blir något fel, här kommer det jag skrev iallafall.

"Nisse och dem andra vovvarna tar nog hand om Källa där uppe nu.
Källa jagar katterna i himlen och äter god mat och väntar på oss allihop!

Hade vi inte en skyddsängel innan så har vi det nu och hon ser nog till att inget händer oss.

Allt känns jobbigare idag när man börjar ta in att hon inte finns hos oss längre.

Saknar henne så det gör ont!

Kram på er!"


Min älskade Källa

Så kom den värsta dagen i mitt liv...


Magnus ropade på mig imorse och sa att Källa gick konstigt, jag tittar ut och ropar på Källa, som går emot mig med tunga vingliga steg..hon klarar knappt av kliva upp för trappen på bron, väl innanför dörren lägger hon sig ner och orkar inte röra på sig.

Vad hände? Källa som dagen innan hängde på mig när jag matade kaninerna, låg och hade koll på varenda smula som ramlade ner från Tiams stol.

Jag ringer veterinären och hon misstänker livmodersinflamation, jag, Ted och Neo åker in med henne, jag började förbereda mig på att ta bort henne, för att hon var så pass sjuk.

Väl där visar det sig att det inte är livmodern, hoppet tändes, men släcktes ganska snabbt när vi fick höra att det var diabetes, det har ngt att göra med hormonerna efter ett löp, ivarje fall så skulle Källa behöva opereras och efter det skulle hon behöva medicinering livet ut.

Vi fick lämna Källa där för att åka hem och fundera på vad vi skulle välja, Källa är ju 11 år, jag hade aldrig tvekat om hon hade varit yngre, att operera henne och medicinera vid den här åldern kändes mest egoistiskt...och jag kan säga att jag var påväg att ändra mig ett par gånger.

Så vi beslutade allihop att vi skulle låta henne få somna in..så alla utom Tiam åkte med till veterinären, jag ville bara kunna koncentrera mig på Källa.

Vi fick gå in i ett rum och dem kom in med Källa, hon hade blivit piggare utav droppet, så hon var på benen, hon kom och la sig vid oss och vi kramade och pussade på henne, hälsade från alla som håller henne kär.

Som vanligt så berörde Källa några till hjärtan innan hon for vidare till hundhimlen, det var inte bara vi som grät där inne, vetten tyckte att det var jätte jobbigt och det sa hon.

Källa somnade in och vi fick lite tid själv därinne, det kändes så jobbigt att hon var borta...och att se henne ligga där och lämna kvar henne...men jag inbillar mig själv och sa till pojkarna att Källa säkert följde med oss hem igen, hon har ju inte sagt hej då till Rocco än.

Ni som känner Källa vet ju vilken underbar hund hon var, det finns ingen som hon..och jag är så glad att jag har fått haft henne i mitt liv i 11 år.
Min älskade Källa! Om du bara visste hur mycket vi saknar dig redan! Hu ska jag klara ett helt liv utan dig!

Vi älskar dig gumman! Och många andra också..

Huvudet värker och ögonen är söndergråtna, undrar när man kommer må bättre.

Mamma och syster vet inget än, dem är ju i Thailand, vill inte förstöra semestern för dem, jag vet ju att Källa betydde väldigt mycket för dem med.







Vackra, snälla och underbara Källa, vi har tänt ett ljus för dig och brevid står ett kort på dig, bilden är precis så som du var, stolt, majestätisk och med världens vackraste och kloka ögon.






Duktig kille..

Ted får hem läxan på måndagarna och har till på torsdagen att bli klar med den..jag kikade vad han hade för läxa och tog precis upp den, så säger Ted att han redan är klar med den, jag har inte ens behövt påminna honom om hans läxor, dem är färdig när jag kommer på att han har fått hem läxan, rättade den och såklart alla rätt..så kul att han har så lätt för sig, ja moster upp i dan ja(hennes egen kommentar;)..

Vi var i söderhamn igår också, dem hade två matcher, vann båda och Ted gjorde 6 mål! Ted har en alldeles egen hejjarklack, igår var morfar och Susanne, mormor, morbror Thomas, Jossan, Viktor och Jossans syster med och hejjade, ja just det ja, Star(broders hund) var ju också med, hon är ju så liten, 1,4 kg, så hon sitter innanför Thomas jacka, i hans innerficka och där är hon så nöjd så:).

Ted ser ngt lagomt dryg ut när han har folk som tittar på honom, redan en divig hockeyspelare, sen stajlar han lite extra ute på isen, men jag vet ju att han är jätte glad och stolt att dem är där och tittar på honom.

På kvällen hade jag valpkurs med fyra stycken, jätte skönt att få komma hemifrån och få hålla på med ngt man tycker är kul, gick jätte bra och jag hoppas att dem är nöjda också.

Nä nu måste jag få dem stora i säng..Ted har varit på innebandyträning och Neo och jag stack iväg till stallet, klappade på favoriterna och tittade på en lektion..jag tycker det är väldigt lärorikt att sitta och titta när dem rider och lyssna på ridläraren.
Vi hade lillebror med pappa, så vi fick sitta i lugn och ro:).

RSS 2.0