Små fisarna!

Här kommer det lite bilder!


Nu är dem 1½ vecka gamla, några av dem har öppnat ögonen..och dem börjar bli så söta!
Tiam är så go, han pratar med jätte ljus stämma när han pratar med kaninerna..

Idag har det varit en riktigt slavdag, städat inne först..städat kaninburar..krattat på gården..
Men vi har gjort roliga saker idag också, vi var ut i skogen och gick, det var mycket uppskattat..både från två och fyrbenta.


Två av dem har vita tecken på huvudet, varav en chincillafärgad och en utav den andra färgen, vet inte vad det är för någon, men två av dem ser silveraktig ut.


Här är en av den silvriga


Och den andra silvriga med vita tecken:).

Emma jag har försökt tittat vad det är för kön, men det är j*kligt svårt så här tidigt på hermelinerna, men jag kikar varje dag ifall det ska synas en liten skillnad:).

Äntligen vår!

Gud så härligt det har varit i helgen, pga av vädret och yrvädret Foppa så har det inte blivit mycket bloggande den sista tiden..pust..

Tiam tycker det är så mysigt att få vara ute och busa, han spelar innebandy/hockey på altan med storgrabbarna, leker med hink och spade, busar med kaninerna och kastar sten, måste få tag på en sandlåda, en behändig sådan, får väl se om M får snickra ihop en ändå.

Jo, just det 5 kaninungar föddes det, den andra kaninen gick tom, men är nu parad igen. Ska knäppa några bilder på småttingarna, får väl bli imorgon..hoppas jag iallafall.

Nä nu är det snart desperata..måste gå

Skrytbild!



Så sant så.."I'm so very cute!
Fotade i sängen idag, tyckte jag fick några bra bilder, med tanke på att jag körde manuellt, till och med fokuseringen, svårt att hinna med när man fotar barnen..iallafall Tiam som har riktigt svårt att vara still..efter jag har knäppt så vill Tiam kolla in korten..han är så söt.

Och klok! Han förstår det mesta man säger nu, kommer till en i full fart om man säger banan och då ropar han "ba", lika fort försvinner han när man säger  -nu ska vi byta blöja:).

Han var så himla söt en dag..ni som känner Tiam vet hur mycket han älskar allt som går att äta..om inte annat så syns det bl a på den här bilden att han är ett litet matvrak..inget stopp..
Iallafall så har vi fått flyttat alla varor vi haft på den nedersta hyllan i skafferiet för Tiam gick och plockade mackor och flingor där när han ble sugen..vilket var typ jämt...men när jag hade plockat bort det, så sitter jag i soffan, så hör jag världens vrål och sen en jätte ledsen Tiam(trodde han hade klämt sig) så jag går in till köket och hittar Tiam med händerna på hyllans nedersta hyllplan och huvudet nerdborrat mot händerna och han grät och grät...lillstackarn..men det såg riktigt roligt ut, hela världen rasade samman liksom:).

Ted har fått ögoninflammation, först ena ögat igår, sen det andra blev inflammerat idag..stackarn, nu spritas det för fullt med handspriten och det byts handdukar och sängkläder om vartannat, så jag hoppas att vi andra klarar oss, fast jag räknar nästan med att vi andra också blir drabbade....

Vi har fått kaninungar! Vet inte hur många, ville inte vara där och pilla för mycket, eftersom Sally(mamman) är förstagångsföderska och för att hon är lite skygg, men jag vet att i lever iallafall, sen var det varmt och skönt när jag stoppade ner fingret, så jag hoppas att det inte ligger någon död där.
Sally är en chincilla färgad hermelin wienertecknad, jätte söt, så jag hoppas att det blir ngn i hennes färg, den jag fiskade upp såg brun ut..men vi får väl se:).

Hemma igen..

efter två dagar i sthlm, vi har haft det jätte mysigt!
Vi var på cosmonova, ni som inte varit där..gå dit nästa gång ni är i sthlm! Skit häftigt!

Tiden i Sthlm spenderade vi hos syster, David hade flytt fältet, så vi hade lillhuset för oss själva och tur var väl det, annars hade vi fått backat ut;).

Vi tog oss också ut till Sundbyberg för att titta på en av världens sötaste bebisar, lille Kian. Shit! Vad söt han är!
Och så kul att träffa Catrine och Rickard..synd bara att vi inte hann se skymten av "stora" Leiah..men snart kommer väl familjen halldorf/sångberg till Hudik..hoppas ja!

I sthlm var det helt snöfritt, gud så skönt..hoppas att snön försvinner här också, inom det närmaste.

Igår kom vi hem med tåget och styrde kosan på direkten till Mössön, där blidde det en härlig middag..super gott som vanligt:).

Idag blir det nog en sväng till fam Danielsson för att grilla..mmm...

En massa skryt om en klok kille!

Vilken grabb jag har!
Var på utvecklingssamtal med Ted idag, ett riktigt roligt sådant.
Ted fick en massa beröm, han var så duktig med allt han gjorde och han lyssnade alltid, gjorde det han blev tillsagd och jobbar flitigt.

Han har så himla lätt för sig, så jag hoppas att han kommer fortsätta jobba bra under hela skoltiden!

Dem hade fått gjort ett test med fröken, ett lästest, barnet ska läsa så många ord dem hinner på 1 minut, ju fler ord man klarar desto svårare blir orden, fröken berättade att en förstaklassare brukar klara runt 20 ord(pojke) 25 ord(flicka), Ted hann 53 ord! Helt otrolig!

En stolt mamma tog med sig en klok kille till dakås och fikade efter utvecklingssamtalet, för att fira:).


Min superbegåvade kille!

Bröderna verkar också gå i samma fotspår, Neo lär sig det mesta på engång, likaså Tiam och jag hoppas att dem också kommer att ha lika lätt för sig i skolan när dem börjar.

Ny blogg

för dogsen, kommer väl bli väldigt tjatigt om hundar annars för er som är måttligt intresserad av dem fyrbenta;).

www.roccofoppa.blogspot.com 

Idag har jag haft städdag, bara kaninerna som inte fick städat, men jag ska göra en riktig rengjöring av deras burar, skura dem riktigt, sen ska jag iväg och köpa sågspån, har haft halm nu hela vintern och det suger ju inte lika bra.

Städat på gården har vi gjort också, iallafall lite grann, Tiam tyckte det var jätte spännande att vara ute och tulta på själv..kasta stenar i vattenpölar och kolla på kaninerna..ja han var nöjd i typ 20 minuter, sen verkar det som om hade hela världen på sina axlar..allt jäklades för honom och jag vet inte hur många gånger han ramlade omkull och lyckades alltid ramla i en vattenpöl..

Ska fota lite imorgon, längesen kameran andvändes till mer än bara fyrfotingar;).

Snart har Källa varit borta i 2 månader...förstår fortfarande inte att hon är borta...känns som att hon vilken dag som helst kommer inspringande genom dörren, med öronen nere, huvudet sänkt och en viftande svans...längtar tills vi kan plantera ett körsbärsträd ute i trädgården, en del av hennes aska ska bli nedgrävd där..lilla gumman.

På torsdag sticker jag och dem stora grabbarna ner till sthlm, ska bli kul att få komma ner och träffa Catrine med fam..snosa på lille Kian och träffa Leiah som har blivit stora tjejen:).
Moster och David ska vi ju också träffa, jätte längesen nu, inte sen i julas har vi setts..shit!
Kul ska det bli!

RSS 2.0